Норвегія та Данія передадуть Україні 8 тисяч артилерійських снарядів

Норвегія та Данія передадуть Україні 8 тисяч артилерійських снарядів

Укрінформ
Уряди Норвегії та Данії погодилися співпрацювати задля надання Україні 8000 артилерійських снарядів, причому Осло відправить 155-мм артилерійські снаряди, а Копенгаген — відповідні підривники.

У понеділок, як передає Укрінформ із посиланням на Baha, про це оголосили у міністерствах оборони Данії та Норвегії.

"Україна має значну потребу в артилерійських боєприпасах. Норвегія зробить свій внесок там, де ми можемо. Для безпеки як Європи, так і Норвегії важливо, щоб Україні вдалося відбити напад росії", - заявив міністр оборони Норвегії Бьорн Арільд Грам.

У міністерстві додали, що ця допомога доповнить рішення Данії про передачу Україні 19 самохідних гаубиць Caesar.

Читайте також: 122 і 152-міліметрові боєприпаси: снарядного голоду у ЗСУ не буде

Своєю чергою Президент України Володимир Зеленський у Твіттері подякував урядам Данії і Норвегії за спільну ініціативу передати Україні додаткову партію артилерійських снарядів.

"Вдячний данському та норвезькому урядам за спільну ініціативу з передачі Україні додаткової партії артилерійських снарядів. Своєчасна військова допомога партнерів – запорука наближення нашої спільної перемоги", - зазначив голова держави.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Данії заявив, що цього року створить фонд у розмірі 7 мільярдів данських крон (1,01 мільярда доларів США) для військової, цивільної та бізнес-допомоги Україні.

Фонд, який було погоджено із більшістю партій у парламенті, спрямує 5,4 мільярда данських крон на військову допомогу. Ще 1,2 мільярда підуть на цивільну допомогу, а на зусилля данських компаній щодо відновлення України буде виділено 0,4 мільярда данських крон.

Наприкінці 2022 року уряд та парламентські партії Данії погодилися виділити ще 300 мільйонів данських крон (майже $43 мільйони) для закупівлі зброї та обладнання для України.

Також 13 лютого цього року Данія передала Україні всі свої самохідні гаубиці типу CAESAR.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-