Українці відзначили православний Великдень у Токіо

Українці відзначили православний Великдень у Токіо

Укрінформ
Евакуйовані до Японії українці відзначили 16 квітня православний Великдень і помолилися за мир в одному парку в Токіо.

Як передає Укрінформ, про це повідомила всесвітня служба японської громадської медіаорганізації NHK - NHK World-Japan

Святковий захід об’єднав 80 людей. Вони піднесли молитву перед початком святкового обіду  та поласували традиційною українською випічкою та розфарбованими великодніми яйцями.

Близько 50 із них сказали, що вони приїхали до Японії після початку вторгнення росії в Україну. Вони виконували народні пісні, сподіваючись, що мир знову запанує на їхній Батьківщині.

44-річна жінка, яка сказала, що торік врятувалася з Києва разом із сім'єю, була рада відсвяткувати Великдень з іншими українцями. Однак вона також сказала, що вона засмучена розлукою зі своєю батьківщиною та родичами. За її словами, вона молиться за те, щоб в Україні знову був мир і вона змогла повернутися додому.

Зауважимо, що 14 квітня в Посольстві України в Японії відбулося чергове засідання Українського клубу, під час якого провели майстер-клас з традиційного розпису української писанки, а також виставку робіт майстрині пані Тетяни Солоцької.

За повідомленням, одним з сорока бажань, закодованих у візерунку створених писанок, була перемога України.

Посольство висловило щиру вдячність пані Тетяні за неймовірну магічну атмосферу, а також всім нашим постійним відвідувачам.

Нагадаємо, у рамках відомого фестивалю світла при храмі Дзенкоджі у японському місті Нагано історичні будівлі храмового комплексу з 9 по 12 лютого підсвітять кольорами прапора України.

Фото: Посольство України в Японії / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-