У Сеймі Польщі відкрили виставку, присвячену Маріуполю

У Сеймі Польщі відкрили виставку, присвячену Маріуполю

Фото
Укрінформ
У будівлі польського Сейму у Варшаві відбулося відкриття художньої виставки «Маріуполь. Нескорений», організованої за ініціативи Посольства України у Польщі та за підтримки віцемаршалка Сейму Малгожати Госєвської.

Як передає Укрінформ, про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив посол України в Польщі Василь Зварич.

«Мав честь виступити на офіційному відкритті цієї виставки, оглянути яку прийшли депутати Сейму, польські урядовці, українська громада, а також велика кількість іноземних послів та дипломатів посольств з різних країн і континентів», – написав він.

Також пан посол привернув увагу до злочинів російського агресора в Україні та закликав зробити все можливе та неможливе, щоб притягнути росію до відповідальності та не допустити безкарності.

Василь Зварич подякував Польщі, зокрема, за підтримку створення Спеціального міжнародного трибуналу щодо злочину агресії росії.

На відкритті виставки був присутній також український художник, куратор виставки «Маріуполь. Нескорений», член Національної спілки художників України Валерій Юричківський.

«Щиро подякував в його особі усім українським художникам, які стали до бою на мистецькому полі бою, несуть правду про трагічні події в Україні світові та закликають і надалі допомагати Україні в її боротьбі з російським агресором задля нашої спільної перемоги», – написав посол.

Нагадаємо, у польському Вроцлаві відбулася благодійна виставка «Мистецтво у полумʼї», у рамках якої експонувалися роботи українських фотографів, художників і скульпторів, які представляють образ України до 24 лютого 2022 року та в умовах повномасштабної російської агресії.

Фото: Vasyl Zvarych / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-