Провід Світового конгресу українців зустрівся з прем’єр-міністром Шмигалем

Провід Світового конгресу українців зустрівся з прем’єр-міністром Шмигалем

Укрінформ
Делегація Конгресу українців Канади (КУК) на чолі з президентом Олександрою Хичій у супроводі президента Світового конгресу українців  (СКУ) Павла Ґрода зустрілася з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем і віцепрем’єр-міністром Канади Христею Фріланд.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ

За повідомленням, прем’єр-міністр подякував КУК за потужну підтримку України з боку Канади та СКУ за укріплення коаліції друзів України в усьому світі.

Також він окреслив пріоритети свого візиту, а саме безпосередню військову підтримку, економічну допомогу та відбудову України. Серед пріоритетів у відбудові: відновлення зруйнованої енергетичної інфраструктури України, розмінування, відбудова зруйнованих житлових будинків, реконструкція цивільної інфраструктури та створення робочих місць, особливо в секторі малого та середнього бізнесу. Нинішній рівень безробіття в Україні становить шокуючі 30%. Прем’єр-міністр Шмигаль закликав малий та середній бізнес Канади, який, на відміну від великих корпорацій, може швидко реагувати, якнайшвидше створювати робочі місця в Україні.

Президент КУК подякувала Прем’єр-міністру Шмигалю та українському народу за такий відважний захист України у цій неспровокованій війні, розв’язаній Росією.   

Під час зустрічі також обговорювалися цілі України щодо вступу до ЄС і НАТО.

«Наша мета незмінна. Це перемога над агресором та відбудова сильної, демократичної України у складі ЄС та НАТО. Наша країна потребує солідарності кожного українця у світі. Знаю, що ми завжди можемо на це розраховувати», – наголосив Денис Шмигаль.

Президент СКУ Павло Ґрод зазначив, що це була дуже важлива і продуктивна зустріч із Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем.

«Ми представили підтримку України з боку українсько-канадської та світової діаспори, допомогу #UniteWithUkraine українським захисникам на передовій, зусилля #EnergizeUkraine у відбудові та адвокаційні зусилля СКУ. Об’єднавшись, ми виграємо війну і відбудуємо Україну кращою!», – наголосив він.

За повідомленням СКУ, учасники зустрічі погодилися, що необхідно й надалі активно виступати на захист України, усвідомлювати вплив  інформаційної війни Росії та протидіяти їй. Попереду ще багато викликів, однак світ побачив незламність українців, і ми продовжимо боротися, доки не переможемо.

Нагадаємо, українська діаспора привітала надання Канадою Україні нового пакету військової допомоги та розширення санкцій проти росії та білорусі.

Фото: СКУ,  Ukrainian Canadian Congress

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-