У Португалії відбулася панахида за загиблими в Бучі й Ірпені

У Португалії відбулася панахида за загиблими в Бучі й Ірпені

Фото
Укрінформ
Українська громада, португальці та представники Консульства України в Порту вшанували пам’ять загиблих в містах Буча та Ірпінь, взявши участь в панахиді у приміщенні УГКЦ, яку відслужив отець Лука Бендик.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Консульства України в Порту.

За повідомленням, після служби відбувся показ фільму «Область Героїв» українського автора та продюсера Олексія Комаровського у залі Seminário Cristo Rei.

Фільм «Область Героїв» - це перша масштабна кінореконструкція реальних героїчних історій простих українців, які особисто зіграли головні ролі у кіно. Фільм присвячений волонтерам, які ризикуючи власним життям, рятували та вивозили з окупованої території цивільних, які допомагали українським військовим знищувати ворожу техніку.

Консульство подякувало автору фільму Олексію Комаровському та його команді за сильну та зворушливу кінокартину, Núcleo em V.N.de Gaia da AUP та особисто пані Альоні Смертіній і пану Андрію Веберу за організацію показу і технічне забезпечення.

Також подяка висловлена всім небайдужим, хто взяв участь у панахиді та відвідав показ фільму.

Нагадаємо, українська діаспора передала з Португалії в Україну дві машини швидкої допомоги, які перед посиланням українським воїнам освятив Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор і побажав, щоб якомога рідше доводилося їх використовувати.

Фото: Консульство України в м. Порту / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-