Українська діаспора передала з Португалії в Україну машини швидкої допомоги

Українська діаспора передала з Португалії в Україну машини швидкої допомоги

Фото
Укрінформ
Українська діаспора передала з Португалії в Україну дві машини швидкої допомоги, які перед посиланням українським воїнам освятив Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор і побажав, щоб якомога рідше доводилося їх використовувати.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Львівська Архиєпархія Української греко-католицької церкви.

Голова Громадської організації «Український центр психології безпеки» Іван Сулятицький розповів, що ці «швидкі» укомплектовані всім необхідним для надання допомоги нашим військовим на передовій, зокрема евакуаційними колясками, рятувальними термоковдрами, обладнанням для хірургії.

«Їх отримали завдяки надзвичайно великій праці голови Спілки українців Португалії, віцепрезидента Світового конгресу українців Павла Садохи. Його сестра – професорка Катерина Островська та її чоловік Ігор Островський також доклали зусилля, щоб ці автомобілі відправили сюди. Павло Олексійович постійно наголошує, що допомагатимуть, скільки потрібно. Цього разу також передали одягу та харчів, які завеземо на в Запоріжжя для людей, які потребують допомоги», – повідомив він.

Читайте також: Павло Садоха, віцепрезидент СКУ по Західній Європі

Сулятицький додав, що Павло Садоха підтримує українських воїнів ще від перших днів, коли лише починали формувати підрозділи територіальної оборони. Окрім цього, робить винятково багато в громадсько-політичному та безпековому напрямах, а також поширює правдиву інформацію у світі про ситуацію в Україні.

Заступник начальника штабу з мобілізаційної роботи Ярослав Могила повідомив, що, дякуючи волонтерам 79 батальйону 102 бригади, ці швидкі допомоги будуть виконувати свої завдання в місцях активних бойових дій. А завдячуючи старанням Благодійному фонду «Карітас Львів УГКЦ», зокрема його голові отцеві Андрію Синейкову та виконавчому директорові Василю Зеленко все це документально було правильно зареєстровано.

Нагадаємо, з ініціативи Спілки українців у Португалії відбулася нарада із Заступником генерального директора з виховної роботи Головного управління освіти Португалії – Еулалією Александре, за участі Другого секретаря Посольства України в Португалії Олександри Безсмертної щодо навчання дітей з України.

Фото: ugcc.lviv.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-