У Португалії з ініціативи діаспори відбулася нарада щодо навчання дітей з України

У Португалії з ініціативи діаспори відбулася нарада щодо навчання дітей з України

Укрінформ
З ініціативи Спілки українців у Португалії відбулася нарада із Заступником генерального директора з виховної роботи Головного управління освіти Португалії – Еулалією Александре, за участі Другого секретаря Посольства України в Португалії Олександри Безсмертної щодо навчання дітей з України.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив представник Спілки українців у Португалії Роман Варивода.

Під час наради йшлося про директиву Міністерства освіти Португалії, яка роз’яснює, що діти шкільного віку, які переселенцями з України, можуть продовжувати навчання у своїх школах в Україні за дистанційною формою навчання, або, якщо немає такої можливості, в Міжнародній українській школі (також за дистанційною формою навчання). При цьому, рекомендується, щоб учні відвідували португальську школу під час онлайн-сесій, які надає українська школа.

За повідомленням, у час, коли учні не будуть зайняті онлайн-навчанням, вони можуть відвідувати португальські уроки, зокрема з португальської мови як іноземної(PLNM) та інших уроків, які школа вважає доцільними.

За словами Вариводи, під час присутності учнів у португальській школі гарантується доступ до необхідних засобів, щоб учні могли відвідувати онлайн-класи, а саме обладнання, інтернет та робоче місце (наприклад, бібліотека/центр освітніх ресурсів, комп’ютерна кімната).

«Повністю цей документ буде невдовзі офіційно опублікований після узгодження з посольством України та рекомендаціями Спілки українців у Португалії», – написав він.

Спілки українців у Португалії подякувала Міністерству освіти Португалії за оперативність у розв'язанні питань, пов’язаних з інтеграцією дітей українських переселенців, що знайшли притулок в Португалії через російську військову агресію в Україні.

Нагадаємо, Спілка українців у Португалії звернулася з відритим листом до Генерального прокурора Португалії щодо запобігання політично вмотивованих неправдивих перекладів у кримінальних справах, сторонами в яких є громадяни України.

Фото: Roman Varyvoda / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-