У Європарламенті показали українську документальну стрічку «Своє»

У Європарламенті показали українську документальну стрічку «Своє»

Фото
Укрінформ
У приміщенні Європейського парламенту у Брюсселі відбувся показ документальної стрічки «Своє» українського режисера Мирослава Луцика про повномасштабну російську війну проти України.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Королівстві Бельгія. 

«Кінофільм не тільки розповідає про злочини росії в Україні та показує наслідки російської агресії в містах Київської області, але й розкриває незламність та стійкість українського народу», – йдеться в дописі.

Крім того, після перегляду кінострічки гості заходу мали можливість ознайомитися з фотовиставкою Олександра Барона «Різна Україна», яка була зроблена в січні 2023 року. Фотороботи митця демонструють жахіття та біль, які принесла українському народові російська війна.

Посольство висловило щиру вдячність за проведення заходу Посольству Болгарії в Бельгії, українському режисеру Tetiana Staneva, всьому колективу ОКО – International Ethnographic Film Festival, євродепутату Радану Канєву, а також Сільвії Атіповій та Івайлу Тошеву.

Нагадаємо, на площі Люксембург у Брюсселі показали інсталяцію про війну в Україні – до уваги жителів та гостей столиці Бельгії представили обстріляну в Харківській області карету швидкої допомоги та підірвану на міні неподалік Києва пожежну машину. 

Фото: Embassy of Ukraine in the Kingdom of Belgium / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-