Українська діаспора знову закликала МОК не допустити росію до Олімпіади

Українська діаспора знову закликала МОК не допустити росію до Олімпіади

Укрінформ
Світовий конгрес українців (СКУ) звернувся з черговим листом до президента Міжнародного олімпійського комітету Томаса Баха щодо недопущення російських спортсменів до Олімпійських ігор 2024 року в Парижі.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

У листі за підписом першого Віцепрезидента СКУ Стефана Романіва та голови Світової комісії спорту СКУ Ренати Роман йдеться про те, що рішення дозволити російським і білоруським спортсменам брати участь у Літніх Олімпійських іграх 2024 року в Парижі – навіть під нейтральним прапором – дозволить їм пропагувати російський престиж і досягнення, поширювати російську дезінформацію та пропаганду.

«Це також однозначно призведе до конфліктів між такими учасниками та спортсменами з України, а також багатьох інших країн, які постраждали або зараз потерпають від різних форм російської агресії, таких як Грузія, Молдова, Польща чи країни Балтії. Усі ці наслідки суттєво зашкодять загальному іміджу олімпійського руху та негативно позначаться на його спонсорах та донорах», – йдеться у зверненні.

Читайте також: СКУ закликав світове українство терміново вжити заходи для недопущення росіян до Олімпіади

У СКУ висловили переконання, що Олімпійські ігри не повинні використовуватися для відбілювання геноцидної війни Росії в Україні, для приховування її злочинів проти людяності або для сприяння толерантності до війни та руйнування.

Зауважується, що вже понад місяць Світовий конгрес українців провадить міжнародну адвокаційну кампанію, спрямовану проти заяв та намірів Виконавчого комітету Міжнародного олімпійського комітету (МОК) про готовність допустити російських і білоруських спортсменів до участі в Олімпійських іграх 2024 року в Парижі.

Пропоновані адвокаційні заходи включають:

  • Листи до Національних олімпійських комітетів та Федерацій окремих видів спорту
  • Листи до Міністерств спорту у різних країнах
  • Листи до Міжнародного олімпійського комітету
  • Висловлення позиції у зустрічах з політиками та ЗМІ

Завантажити матеріали, що допоможуть в адвокаційній діяльності: можна за посиланням

Нагадаємо, голосування щодо участі російських і білоруських спортсменів в Олімпійських іграх в Парижі відбудеться 28 березня 2023 року.

Як повідомляв Укрінформ, в лютому СКУ також закликав Міжнародний олімпійський комітет заборонити участь російських і білоруських спортсменів у Олімпіаді в Парижі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-