У Лісабоні відкрилася виставка робіт українських мисткинь

У Лісабоні відкрилася виставка робіт українських мисткинь

Фото
Укрінформ
У художній галереї [A] Space у Лісабоні відкрилася виставка «One-five-9», на якій представлені роботи п’яти українських мисткинь: Анастасії Подерв'янської, Галини Андрусенко, Ольги Штейн, Поліни Щербини та Соломії Ортинської.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Португалії.

Зауважується, що назва виставки «Оne-five-9» стосується першого року після повномасштабного вторгнення рф в Україну, п’ять художниць та дев’ять років після незаконної окупації Криму та Донбасу росією.

У Посольстві розповіли, що представлені на виставці роботи мисткині зробили у Португалії, де вони перебували місяць у рамках мистецького проєкту організованого художньою галереєю у співпраці з Quinta das Relvas та організацією Artists at Risk.

У відкритті виставки, що відбулася у співпраці з Посольством Швеції у Лісабоні, взяло участь Посольство України.

Твори мистецтва на виставці можна придбати та 50% з отриманих коштів будуть передані на допомогу Україні, у благодійні фонди на розсуд художниць. Виставка триває до 12 квітня 2023 року.

Нагадаємо, в Асамблеї Республіки в Лісабоні показали фотовиставку українського фотографа, журналіста Макса Левіна, якого російські агресори вбили у березні 2022 року.

Фото: Embaixada da Ucrânia na República Portuguesa / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-