В Анкарі відбулася прем'єра вистави «Століття незламності» про боротьбу українського народу

В Анкарі відбулася прем'єра вистави «Століття незламності» про боротьбу українського народу

Фото
Укрінформ
В Анкарі (Туреччина) до роковин повномасштабного вторгнення росії в Україну відбулася прем'єра вистави «Століття незламності», що зображує столітню боротьбу українського народу за свою свободу.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Української спілки в Анкарі.

«Ідею вистави запропонувала Юлія Мовенко. Поштовхом для її створення стала особиста трагедія у її родині – на війні безвісти пропав її тато, який боронив нашу батьківщину від російських загарбників», – повідомили у спілці.

За втілення цієї ідеї у життя із завзяттям взялися Волонтери та активісти спілки.

 «Вистава зображує столітню боротьбу нашого народу за свою свободу та право на існування. В ній наша історія, культура, пісні, танці, читацькі номери, хроніка тих страшних подій, і головне – серце та душа кожного українця», – йдеться в дописі.

Українська спілка в Анкарі висловила щиру подяку всім, хто долучився до створення вистави, а саме Юлії Мовенко, Анастасії Ставською Павлу Петренку, Вікторії Озтюрк, Людмилі Рідкобород-Тарановій, Любомиру Таранову, Олександрі Зелінській, Ансамблю «Квіти України», і особлива подяка Олені Бірджан, яка стала режисером вистави.

У спілці додали, що вистава нікого не залишила байдужими – глядачі виходили із зали з повними очима сліз.

Нагадаємо, в Анкарі в річницю від початку широкомасштабного вторгнення росії в Україну відбулася спільна молитва християн та мусульман за тими, хто загинув, захищаючи Україну, та тими, хто втратив життя внаслідок землетрусів 6 лютого на південному сході Туреччини.

Фото: Українська спілка в Анкарі / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-