На Кіпрі українці проведуть низку заходів до річниці повномасштабного вторгнення рф

На Кіпрі українці проведуть низку заходів до річниці повномасштабного вторгнення рф

Укрінформ
24 лютого Посольство й українська громада Кіпру проведуть до річниці повномасштабного вторгнення рф низку заходів: спільну молитву, фотовиставки, кінопоказ та акції на підтримку України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сторінках подій у Фейсбуці.

Так, у кіпрській столиці Нікосія у п’ятницю о 10.00 відбудеться спільна молитва за відновлення миру в Україні та вшанування пам'яті невинних жертв російської війни проти України, що проводитиметься високоповажними представниками Православної Церкви Кіпру у St. John`s Cathedral. Служба триватиме орієнтовно 30 хв., охочих долучитись просять прибути не пізніше 9:50.

О 16:30 у кінотеатрі «Cineplex» у Нікосії відкриється  фотовиставка з нагоди річниці війни проти України «Рік стійкості» та тематична виставка дитячих малюнків. Вхід безплатний.

О 17:00 у кінотеатрі «Cineplex» розпочнеться безплатний показ документальної стрічки «Будинок зі скалок», яку номіновано на премію «Оскар».

О 19:30 на площі Елефтерія у Нікосії відбудеться велика акція «Світло переможе темряву», організована Товариством українсько-кіпрської дружби. Після короткого мітингу буде влаштовано перформанс, де буде сформовано мапу України та підсвітять її світлом від ліхтариків. Буде вестися зйомка з дрона.

Для встановлення розмірів мапи організаторам необхідно знати приблизну кількість учасників. Тож потрібна реєстрація. Форма для реєстрації тут. Деталі доступні за посиланням.  

Крім того, у місті Пафос до річниці повномасштабного вторгнення рф в Україну проведуть тематичний вечір, що розпочнеться 24 лютого о 17.00.

У програмі: відкриття тематичної виставки відомих фотографів України на тему війни (триватиме до 3 березня), художня інсталяція на воєнну тематику від групи українців, що проживають у Пафосі – Ірина Чайка, Андрій Гевел, Юлія Чумбаш, Ярослав Челомбітько, а також традиційне запалення свічок.

У Пафосі заходи відбудуться за підтримки UAPP-Української Асоціацї Професійних Фотографів та Посольства України в Республіці Кіпр.

Нагадаємо, у Нікосії за ініціативи та сприяння Посольства України та у співпраці з Товариством українсько-кіпрської дружби було організовано та проведено благодійний захід на підтримку України «RunForUkraine».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-