У Ризі на знак солідарності з українським народом стартували Дні України

У Ризі на знак солідарності з українським народом стартували Дні України

Фото
Укрінформ
На знак солідарності з українським народом, який вже майже рік героїчно бореться за свою свободу з терористичною росією, стартували Дні України в Ризі, у рамках яких до 25 лютого щоденно будуть відбуватися заходи на підтримку України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства України в Латвії.

Дні України в Ризі офіційно розпочато 14 лютого в Саеймі (Парламенті) Латвії, де, за участі Спікера Латвії Едвардса Смілтенса, Посла України Олександра Міщенка, депутатів латвійського парламенту, голови латвійського благодійного фонду Ziedot Рути Діманти, представників ЗМІ, на будівлі Парламенту Латвії було піднято Державний Прапор України поряд з Прапором Латвії.

Також, в рамках старту Днів України в Ризі, будівлю Саейми було підсвічено кольорами українського прапора. Ілюмінація в українських кольорах на будівлі латвійського Парламенту триватиме до 25 лютого.

У Посольстві нагадали, що саме 14 лютого 2022 року, ще до початку повномасштабного вторгнення рф на територію України, в Ризі було розпочато Тиждень солідарності з Україною, підняттям на будівлі мерії Риги прапора України, за участі мера Риги Мартиньша Стакіса, посла України Олександра Міщенка та, ще на той момент, віцемера Риги Едвардса Смілтенса.

Зауважується, що Рига стала першою європейською столицею, де ще до початку війни росії проти України було піднято українські прапори на будівлях столиці Латвії.

«У рамках Днів України в Ризі також буде проходити благодійна акція «Світло для України!», під час якої мешканців Риги запрошують подарувати українцям джерела світла – світлодіодні лампочки, акумуляторні світлодіодні світильники, портативні акумулятори та портативні зарядні станції або пожертвувати кошти на їх придбання», – поінформували в Посольстві.

За повідомленням, 14 лютого також відбулося відкриття вуличної фотовиставки, присвяченої річниці війни росії проти України. Зазначена фотовиставка транслюватиметься на екрані у вітрині одного з найбільших в Латвії магазинів військових товарів Militaryshop.lv, який є надійним партнером Посольства у зборі та відправці військового спорядження для Збройних Сил України. Щоденний огляд вітрини цього магазину становить близько 20 тисяч осіб.

У диппредставництві додали, що відкриття фотовиставки відбулося за участі посла України Олександра Міщенка, голови комітету з питань оборони, внутрішніх справ та запобігання корупції Парламенту Латвії, заступника голови групи дружби Україна-Латвія Раймонда Бергманіса, голови Конфедерації українців Латвії «Віче» Оксани Січко та директора латвійського магазину військової амуніції Militaryshop Armands Ikalis.

Нагадаємо, представники українських громад Латвії 19 лютого проведуть біля пам'ятника Шевченка в парку Кронвалда в Ризі акцію «Ангели пам’яті» зі вшанування Героїв Небесної Сотні.

Фото: Посольство України в Латвії / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-