У Латвії українські громади долучаться до всесвітньої акції «Ангели пам’яті»

У Латвії українські громади долучаться до всесвітньої акції «Ангели пам’яті»

Укрінформ
Представники українських громад Латвії 19 лютого проведуть біля пам'ятника Шевченка в парку Кронвалда в Ризі акцію «Ангели пам’яті» зі вшанування Героїв Небесної Сотні.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сторінці події у Фейсбуці.

Організатори події: Конгрес українців Латвії, Товариство підтримки України та Пласт у Латвії.

Ініціатори акції – відома українська співачка та громадський діяч Анжеліка Рудницька і «Територія А», які 2014 року започаткували символічну традицію поминати загиблих за Україну білими ангелами.

Щороку українці у всьому світі створюють тисячі витинанок із білого паперу, які символізують загиблих за Україну і нашу спільну болючу пам’ять та віру в перемогу світла над темрявою.

Паперових ангелів у Києві розвішують на деревах, що були свідками розстрілу мирних українців, котрі відстоювали своє право за гідність, свободу та державність.

Захід розпочнеться у неділю, 19 лютого, о 12.00.

Нагадаємо, в Україні згідно з указом Президента від 2015 року відзначають 20 лютого День пам’яті Героїв Небесної сотні.

Саме 18-21 лютого 2014 року у Києві були найжорстокіші протистояння між силовиками та учасниками Революції Гідності. 20 лютого 2014 року загинуло найбільше активістів Євромайдану.

17 лютого 2021 року Верховна Рада визнала Революцію Гідності одним із ключових моментів українського державотворення та виразником національної ідеї свободи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-