У Празі українці та чехи провели молитву за Україну

У Празі українці та чехи провели молитву за Україну

Фото
Укрінформ
Перед будівлею Посольства України у Празі понад сто українців і чехів зібралися, щоб висловити свою підтримку Україні та згадати всіх, хто загинув від куль та ракет російського агресора.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Чехії.

Тимчасовий повірений у справах України в Чехії Віталій Усатий звернувся до всіх присутніх і подякував Чеській Республіці за допомогу та солідарність з Україною.

Читайте також: Прихисток у Чехії з початку повномасштабної війни знайшли понад 460 тисяч українців

«У цей складний час дуже важливо відчувати, що ми не одні. Чехія є прикладом підтримки для країн Європи», – сказав він.

Серед присутніх також були депутати Парламенту Чеської Республіки, зокрема голова комітету з питань національних меншин Хаято Йозеф Окамура та представники Євангелістської церкви з питань національних меншин, які проводять молитви за Україну в Чехії протягом року та виступили співорганізаторами акції.

Після молитви перед стінами Посольства України учасники акції попрямували до російського посольства, щоб вкотре нагадати їм, які звірства вони вчиняють в Україні.

Нагадаємо, у День Соборності українська громада спільно з чеськими друзями об'єдналася в історичному центрі Праги в живий ланцюг єдності через Карлів міст, а також провели акцію сходах Народного музею.

Фото: Embassy of Ukraine in Prague / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-