У Празі в День Соборності утворили ланцюг єдності та провели акцію на підтримку України

У Празі в День Соборності утворили ланцюг єдності та провели акцію на підтримку України

Фото
Укрінформ
У День Соборності, 22 січня, українська громада спільно з чеськими друзями об'єдналася в історичному центрі Праги в живий ланцюг єдності через Карлів міст, а також провели акцію сходах Народного музею.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Фейсбук Посольства України в Чеській Республіці.

«Сьогодні, коли Україна героїчно чинить опір російському ворогові, ми зібралися разом, щоб підтримати право України вільно обирати свій шлях розвитку та висловити підтримку нашим військовим та подякувати дружній Чехії за всебічну допомогу нашій Державі», – йдеться в дописі.

Акцію привітала речниця чеського парламенту Маркета Пекарова Адамова.

«Символічно, що цього дня відбуваються заходи «живого ланцюга єднання», коли люди об’єднуються і з’єднують два береги річки. Сьогодні також на Карловому мосту. Я теж разом з Україною (#StandWithUkraine)  і відкидаю російську агресію», - написала політик у Твіттері.

Окрім того, на сходах Народного музею відбулась акція на підтримку України.

Головний меседж цієї акції: «Якщо російський імперіалізм здолає Україну, він знищуватиме далі все навколо. Хочемо миру? Давайте допоможемо Україні перемогти».

Цей мітинг відбувався напротивагу антиурядовому мітингу, який у той самий час проходив на Вацлавській площі, інформує група «Глас України» Фейсбуці.

«Ми спільно з чеськими друзями вийшли відстоювати європейські цінності, за які Україна зараз проливає кров. Також, хочемо зазначити, що мітинги, які зганяє на площі проросійська пропаганда та поширювачі ненависті, ті, кого на меті зірвати поставки зброї до України, абсолютно не відображають РЕАЛЬНОГО ставлення чеського суспільства до України», – йдеться у дописі.

Нагадаємо, щороку 22 січня в Україні відзначають важливе державне свято – День Соборності України. Цього дня в 1919 році у Києві було проголошено Акт злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки й Україна стала єдиною державою.

Фото: Embassy of Ukraine in Prague, hlas Ukrajiny / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-