Українці Естонії відзначили День соборності в Таллінні

Українці Естонії відзначили День соборності в Таллінні

Укрінформ
У Музеї окупацій у Таллінні з ініціативи Асоціації українських організацій в Естонії та Посольства України відбувся тематичний захід до Дня Соборності України.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Естонській Республіці.

Посол Мар’яна Беца у своєму виступі наголосила на тому, що соборність українських земель і єдність українців були та залишаються нашими спільними ціннісними орієнтирами, запорукою непохитності та незламності України.

Пані Посол розповіла про нинішню боротьбу України проти російської агресії, підтримку міжнародної спільноти нашої держави та подякувала Естонії за надання Україні безпрецедентного чергового пакету військової допомоги, відзначивши, що він є найбільшим з початку війни. Нині в цілому розмір естонської військової допомоги сягнув 370 млн євро.

Також Мар’яна Беца закликала присутніх українців Естонії докладати максимум зусиль для забезпечення перемоги ЗСУ на усіх можливих фронтах – волонтерському, інформаційно-роз’яснювальному, економічному тощо.

Євген Цибуленко, професор права і публіцист, акцентував увагу на історичних аспектах проголошення 105 років тому незалежності Української Народної Республіки та подальшому політико-правовому об'єднанні Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки в єдину Українську державу.

Володимир Паламар, Голова Асоціації українських організацій в Естонії, розповів про історію створення естонського Музею окупації, поділився спогадами про участь у боротьбі за незалежність України та Естонії.

Представники української громади Естонії поділилися власними життєвими історіями спротиву радянській системі, активної участі українців Естонії у визвольному русі та нинішній боротьбі проти російської агресії на інформаційному та волонтерському напрямах.

Фото: Embassy of Ukraine in the Republic of Estonia / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-