У Страсбурзі відкрили інсталяцію розстріляної росіянами машини швидкої допомоги

У Страсбурзі відкрили інсталяцію розстріляної росіянами машини швидкої допомоги

Фото
Укрінформ
У французькому місті Страсбург відбулася церемонія відкриття інсталяції машини швидкої допомоги, яку було пошкоджено російським вогнем та обстрілами під час порятунку цивільного населення із зони активних бойових дій у Харківській області 15 вересня 2022 року.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Постійне представництво України при Раді Європи.

У заході взяли участь Постійний представник України при Раді Європи Борис Тарасюк і Керівниця Постійної делегації Верховної Ради України в ПАРЄ Марія Мезенцева.

Ця подія стала можливою завдяки українським асоціаціям PromoUkraina та LUkraine, які забезпечили доставку машини швидкої допомоги до Страсбурга.

У диппредставництві зауважили, що понівечений автомобіль став ще одним нагадуванням про те, що війна ще не закінчилася, і люди в Україні щодня гинуть через російські ракетні обстріли, через брак рятувальних машин і неможливість оперативної допомоги.

«Ця інсталяція присвячена всім відважним і невтомним рятувальникам, які, незважаючи ні на що, продовжують рятувати життя українців», – зазначив Постпред України Борис Тарасюк.

У Посольстві додали, що інсталяція привернула увагу парламентарів країн Ради Європи, а також численних відвідувачів установи, адже розстріляна «швидка допомога» стала черговим свідченням російського терору проти українців.

Нагадаємо, у Страсбурзі за ініціативи Комітету персоналу Ради Європи відбулося запалення свічок на знак солідарності з українським народом.

Фото: Постійне представництво України при Раді Європи / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-