В єдності наша сила. СКУ привітав українців з Днем Соборності

В єдності наша сила. СКУ привітав українців з Днем Соборності

Укрінформ
Світовий конгрес українців (СКУ) спільно з українцями та друзями України по всьому світі відзначає День Соборності України – одну з найважливіших дат в історії української державності, та наголошує, що в єдності сила українського народу.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

 «Де б ми не жили, єдність є нашою фундаментальною цінністю. Вона робить українців нездоланними. Протягом десятиліть російська дезінформація сіяла розбрат та розділяла народ України, українців та їхніх союзників. З допомогою хибних історичних міфів та брехні російська пропаганда промивала мізки російському народу, а також намагалась підірвати підтримку України у світі», – заявив президент СКУ Павло Ґрод.

Він наголосив, що сьогодні, майже через рік від початку брутальної повномасштабної російської загарбницької війни, українці в Україні та у всьому світі є як ніколи єдині; вони безстрашно та рішуче стоять на захисті своїх родин та своєї Батьківщини.

Читайте також: Президент СКУ назвав основну мету української діаспори у 2023 році

«Не маю сумніву, що спільними зусиллями ми досягнемо перемоги та звільнимо усіх українців, які нині страждають під тяжким гнітом жахливої російської окупації. Ми щиро дякуємо всім нашим союзникам за їхню тверду підтримку України та закликаємо посилити критично важливу військову допомогу, у тому числі надати й важкі танки, артилерію та літаки. Ми також закликаємо усіх українців та друзів України складати свої пожертви до нашої кампанії UniteWithUkraine, яка продовжує забезпечувати захисників України усім необхідним обладнанням та допомогою», – додав Ґрод.

У СКУ нагадали, що цього дня у 1919 році Українська Народна Республіка та Західноукраїнська Народна Республіка, які до того були частинами, відповідно, Російської та Австро-Угорської імперій, проголосили Акт Злуки, який об’єднав дві республіки в єдину незалежну українську державу. Ця декларація втілила багатовікову українську національну мрію жити у вільній, суверенній, незалежній і соборній національній державі, а також стала закономірним результатом боротьби українського народу за свою незалежність. Цей крок також заклав основу для відновлення незалежності України у 1991 році.

Нагадаємо, 22 січня відзначається День Соборності України. З цим святом українців привітав президент України Володимир Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-