У Празі презентували оновлений центр допомоги українським біженцям

У Празі презентували оновлений центр допомоги українським біженцям

Фото
Укрінформ
У Празі презентували оновлений центр допомоги, підтримки та інтеграції MRIYA UA – організації, яка надає допомогу українським біженцям в Чехії від початку повномасштабного збройного вторгнення росії в Україну.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства України в Чехії.

За повідомленням, перший центр, який розташовувався на Вацлавській площі у Празі, надавав консультації з питань поселення, охорони здоров'я, психологічну підтримку та безпосередньо здійснював видачу гуманітарної допомоги.

Під час пресконференції керівник центру Олександра Сашка зазначила, що оновлений центр відкрито з огляду на актуальні потреби та необхідність розширення послуг, що надаються центром допомоги MRIYA UA.

Тимчасовий повірений у справах України в Чеській Республіці Віталій Усатий подякував всій команді організації за невтомну працю, за допомогу громадянам України, які були змушені залишити свої домівки через російське збройне вторгнення.

Також він подякував Представництву ЮНІСЕФ у Чехії за фінансову підтримку, Мерії Праги та Чеському Уряду за надання сприяння у функціонуванні центру та за підтримку України в цілому. З 24 лютого 2022 року Чеська Республіка надала тимчасовий захист понад 466 тис. громадянам з України.

Графік роботи Центру допомоги, підтримки та інтеграції MRIYA UA: Пн - Пт: 8:00 - 18:00. Адреса: Novákových 1954/20A, Praha 8 MRIYA UA z.s.. За детальнішою інформацією можна звернутися за тел.: +420777786430.

Нагадаємо, уряд Чехії ухвалив рішення продовжити режим тимчасового захисту для українців ще на один рік - до березня 2024 року.

Фото: Embassy of Ukraine in Prague / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-