Різдво у Будапешті разом відсвяткували понад триста українців

Різдво у Будапешті разом відсвяткували понад триста українців

Фото, відео
Укрінформ
У греко-католицькій церкві Святого Михайла у Будапешті пройшла традиційна українська Різдвяна літургія, яку провів священник для українців в Угорщині о. Дамян Габорій.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Державного самоврядування українців Угорщини (ДСУУ). 

Після завершення літургії на запрошення Товариства «Нова Хвиля» українську громаду привітав з Різдвом Христовим вокальний ансамбль «Перлинка» з міста Ужгород, який приїхав прикрасити своїм співом Різдвяні свята за підтримки Речника української меншини в угорському Парламенті та Столичного самоврядування українців Ліліана Грекса. У виконанні «Перлинки» прозвучали українські колядки, які підхопили всі присутні у церкві.

Крім того, цього року Товариство «Нова Хвиля» та Українська церква в Угорщині організували уже 5-й ювілейний різдвяний флешмоб колядок у Будапешті «Україна колядує – колядує Будапешт».

Тож після Різдвяної Літургії всі присутні урочистою ходою відправились до площі Vörösmarty, співаючи найвідоміші українські колядки «Нова радість стала», «Небо і земля», «Добрий вечір тобі» та інші. При проходженні по центральній туристичній вулиці Будапешта Váci utca українська громада в національних строях і з різдвяними зірками викликала величезне зацікавлення в жителів міста та гостей столиці.

Речник української національної меншини в Парламенті Угорщини Ліліана Грекса наголосила, що українцям, які знайшли прихисток в Угорщині та місцевій українській громаді важливо святкувати разом і допомагати одне одному у цей дуже непростий час.

На завершення флешмобу організатори пригостили всіх смачними домашніми пиріжками та кутею, яку приготували українські господині з Жіночого клубу «Горлиця».

Загалом у Будапешті Різдво цього року разом відсвяткували понад три сотні українців.

У ДСУУ додали, що цьогорічний флешмоб колядок проводився за підтримки Державного самоврядування українців Угорщини та Центру української культури та документації в Угорщині.

Нагадаємо, в Угорщині для учнів Української недільної школи ім. Лесі Українки та Рідної школи при Фундації УГКЦ в Угорщині, а також для дітей з українських родин, що полишили Україну через агресію рф організували свято Святого Миколая.

Фото: ukrajinci.hu / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-