В Угорщині для учнів українських шкіл і дітей з України провели свято Миколая

В Угорщині для учнів українських шкіл і дітей з України провели свято Миколая

Фото
Укрінформ
Центр української культури та документації в Угорщині організував свято Святого Миколая для учнів Української недільної школи ім. Лесі Українки та Рідної школи при Фундації УГКЦ в Угорщині, а також для дітей з українських родин, що полишили Україну через агресію рф.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Державного самоврядування українців Угорщини (ДСУУ). 

За повідомленням, понад 200 дітей отримали можливість зустрітися з Миколаєм, розказати йому вірша, поспівати, поспілкуватися та отримати смачні ласощі в розважально-ігровому центрі LURDI Játszóház.

На початку свята всіх його учасників привітала речниця української національної меншини в Парламенті Угорщини Ліліана Грекса, священник для українців Угорщини отець Дам’ян та голова Центру української культури та документації Вікторія Бернат.

«Далі діточки читали Миколаю вірші, з танцювальним номером перед Миколаєм виступили зокрема учасники українського дитячий танцювального гуртка, а з музичними номерами – Атілла та Петі Бернат», – розповіли в ДСУУ.

Також повідомляється, що після концерту, дотримуючись доброї традиції, святий Миколай вручав подарунки. Кожному з дітей він приділяв увагу: розпитував про навчання, цікавився чи слухалися протягом року батьків та давав дітям багато настанов і добрих порад. Батьки в цей час робили фото на згадку про цей чудовий день.

ДСУУ подякувало організаторам та спонсорам свята – Центру української культури та документації, Самоврядуванням українців Ержебетвароша та Уйпешта, а також Фонду Бетлена Габора, адже завдяки їхній підтримці діти з українських родин та їхні батьки провели незабутній, щасливий та веселий день разом. Дякуємо працівникам LURDI Játszóház, за чудову фотозону та рідвяний настрій.

Нагадаємо, у Будапешті, на площі Кошута перед Парламентом Угорщини, а також в самому приміщенні Державних Зборів прозвучала українська коляда у виконанні дітей з різних регіонів України.

Фото: ukrajinci.hu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-