У Нідерландах українські волонтери наколядували на дрони для ЗСУ

У Нідерландах українські волонтери наколядували на дрони для ЗСУ

Фото
Укрінформ
У Нідерландах українські волонтери наколядували захисникам України на різдвяні дрони, перший з яких уже придбали та незабаром відправлять українським бійцям.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі.

Одна з організаторів заходу Уляна Бунь розповіла Укрінформу, спершу учасники різдвяної акції ходили по списку охочих, потім просто по знайомих, потім по центрах, де живуть люди з України. Вирішили обійти всіх, кого зможуть. Реакція людей буда тією рушійною силою, яка не давала зупинятися.

«Люди і щиро сміялися, раділи, безмежно дякували… і плакали. Комусь пригадалося Різдво, яке вони святкували в Україні з рідними. Хтось вперше почув колядки та побачив гуцульські кептарі. Але однозначно, всі були задоволені та зарядили один одного емоціями на цілий рік. А найголовніше, що мета, через яку це все і було створено, перевиконала себе! Ми зібрали всю суму ще після першого дня колядування! Усі кошти, які зібрали підуть на ще один дрон, запит на який ми отримали. Чесно, ми дуже задоволені та неймовірно захоплюємося силою українців! Ми справді всі одна велика родина!», – емоційно розповіла вона.

Читайте також: У Нідерландах Святий Миколай завітав до українських шкіл

Бунь зазначила, що перший дрон бійці мають отримати вже цього тижня, якщо все буде добре з доставкою.

«Донати люди скидали кілька тижнів, а конкретно коли саме ходили, то за коляду зібрали 815 євро. Ми позитивно вражені такою крутою віддачею людей. Також мої діти вперше ходили в коляду. Хлопцям моїм давали особисто по кілька євро, як дітям на цукерки. А вони такі: це все на дрон. Нам нічого не треба. Головне, щоб Україна якнайшвидше виграла і ми змогли приїхати до бабусь і дідусів!», – поділилася волонтерка.

Як повідомляв Укрінформ, ініціатива зі збору коштів на різдвяний дрон для ЗСУ належить трьом українцям: Уляні Бунь, Соломії та Денису Скворцовим. За словами організаторів, українським бійцям на сході України потрібна своя Різдвяна зірка, яка б освічувала шлях розвідці. Збір було відкрито на дрон DJI Mavic 3 Fly More Combo. Його ціна 2800 євро.

Фото: Ірина Драбок

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-