Пластуни передали Вифлеємський вогонь миру Посольству України в Бельгії

Пластуни передали Вифлеємський вогонь миру Посольству України в Бельгії

Укрінформ
Учасники української скаутської організації «Пласт» у Бельгії напередодні Різдва передали Посольству України Вифлеємський вогонь миру, який привезли в Брюссель із місця народження Ісуса Христа.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольству України в Бельгії.

«Цей вогонь символізує мир, добро та любов. Передусім любов українців до своєї країни та єдність українців у боротьбі за свободу, незалежність та мирне майбутнє України», – йдеться в дописі.

У диппредставництві розповіли, що цю міжнародну щорічну традицію до святкування Різдва Христового вже багато років плекають пластуни в Бельгії та таким чином допомагають Вифлеємському вогню поширюватися світом та об'єднувати людей довкола.

Так, з 1999 року українські пластуни передають Вифлеємський вогонь миру громадам міст, лікарням, школам та державним установам по всій Україні, а також тим, хто святкує Різдво поза своїми домівками.

Читайте також: Українці Бельгії зустрілися Сергієм Притулою та командою його фонду

Посольство висловило вдячність Пласту за підтримку давніх традицій та за наданий вогник віри та надії в домівки кожного українця навіть за кордоном

«Попри відстань, ми хочемо поділитись отриманим Вифлеємським вогнем із нашими незламними та сміливими українськими захисниками! Нехай він береже їх увесь рік, принесе добро та Перемогу!», – додали у диппредставництві.

Нагадаємо, у Посольстві України відбулася надзвичайно тепла зустріч з українською громадою в Бельгії, представники якої походять ледь не з кожного куточка України, а також кримськотатарською спільнотою Бельгії.

Фото: Embassy of Ukraine in the Kingdom of Belgium / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-