У Посольстві в Бельгії провели зустріч з українською громадою

У Посольстві в Бельгії провели зустріч з українською громадою

Укрінформ
У Посольстві України відбулася надзвичайно тепла зустріч з українською громадою в Бельгії, представники якої походять ледь не з кожного куточка України, а також кримськотатарською спільнотою Бельгії.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства.

За повідомленням, у сімейному колі зібралися представники українських шкіл, духовенства, благодійних фондів, неурядових організацій та культурних установ, що активно діють у Бельгії, аби обмінятися досвідом та ідеями стосовно майбутніх спільних проєктів.

«Після жахливого повномасштабного російського вторгнення до України, громада суттєво збільшилась. Значна частина їхньої діяльності наразі сфокусована на зборі медичної та гуманітарної допомоги, коштів, машин швидкої допомоги, а також спеціального військового обладнання для наших захисників», – розповіли у диппредставництві.

Читайте також: Олена Зеленська подякувала першій леді Литви та королеві Бельгії за турботу про українців

Посольство України в Королівстві Бельгія висловило щиру вдячність кожному і кожній, хто надав руку допомоги співвітчизникам в Україні й українцям, які знайшли свій прихисток у Бельгії через війну. Адже всі ці зусилля – не лише для України, але й для всього цивілізованого світу.

«Українська громада в Бельгії – це потужна сила, що відстоює все українське за кордоном, підтримує Україну та допомагає у боротьбі проти російського агресора. Ми віримо та знаємо, що це лише початок, адже попереду – плідна співпраця та реалізація спільних ідей та проєктів на благо Батьківщини», – наголосили у Посольстві.

Нагадаємо, у жовтні з українською громадою в Бельгії під час робочого візиту до Брюсселя зустрілася заступниця голови Верховної Ради України Олена Кондратюк.

Фото: Embassy of Ukraine in the Kingdom of Belgium / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-