У Берліні українських дітей з Різдвом привітала Перша леді Німеччини

У Берліні українських дітей з Різдвом привітала Перша леді Німеччини

Фото
Укрінформ
Перша леді Німеччини Ельке Бюденбендер привітала українських дітей з Різдвом і разом з українським письменником Олександром Ірванцем прочитала у палаці Бельвю у Берліні казку української письменниці Тані Стус «Моя Ба».

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства України в ФРН.

Зауважується, що казка українською та німецькою мовою увійшла до збірки казок Better Time Stories – інтерактивного книжкового набору зі світлими історіями, мета якого – об’єднувати українські родини під час війни.

«Я можу уявити, що це Різдво, перше далеко від дому, буде дуже важким для дітей. Історії можуть принести розраду. Тому для мене було важливо запросити дітей, які зараз знайшли дім у Німеччині, і читати їм», – сказала Ельке Бюденбендер.

У диппредставництві нагадали, що проєкт «Історії кращих часів» реалізовується для дітей з родин переселенців під патронатом Першої леді України Олена Зеленська Принцеси Нідерландів Лаурентін, дружини Президента Німеччини Ельке Бюденбендер, першої леді Австрії Доріс Шмідауер.

У Німеччині проєкт був презентований Оленою Зеленською та Елке Бюденбендер у жовтні під час Книжкового ярмарку у Франкфурті-на-Майні.

Як повідомляв Укрінформ, цьогоріч до «Пошти Святого Миколая» в Німеччині з-поміж 27 тисяч листів від дітей зі всього світу надійшло багато листів від українських дітей, на які вперше відповідали українською мовою.

Фото:  Посольство України у ФРН / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-