У Стамбулі відбувся показ фільму «Трохи нижче неба»

У Стамбулі відбувся показ фільму «Трохи нижче неба»

Фото
Укрінформ
У Стамбулі відбувся показ фільму «Трохи нижче наба» та зустріч з режисером Русланом Горовим.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Генконсульство України в Стамбулі.

«Історія «Кіборгів», захисників Донецького аеропорту, які загинули, захищаючи рідну землю, спогади про них побратимів та рідних, вражаючі кадри оборони ДАП, обговорення стрічки та, звісно ж, розмова про широкомасштабну рашистську війну проти України. Сьогодні був дуже важливий емоційний вечір… Багато хто не міг стримати сліз, ставлячи питання режисеру», – зазначили в Генконсульстві.

Дипломати подякували Українському культурному товариству за організацію заходу, гостям – за участь і підтримку боротьби України за свободу.

Як повідомляв Укрінформ, фільм «Трохи нижче неба» розповідає історію про чотирьох «кіборгів» – військових 80-ї бригади Збройних Сил України, які загинули під час боїв за Донецький аеропорт у 2015 році: Ігоря Римара, Володимира Тpуха, В’ячеслава Мельника та Івана Вітишина. Автор і продюсер кінострічки – Михайло Ухман. Режисер – Руслан Горовий.

Документальний фільм знято за свідченнями родичів і бойових побратимів героїв: матеріали збирали понад два роки, записали близько 36 годин інтерв’ю. У картині використані аматорські відео військових. Стрічку було презентовано в Києві в червні 2021 року.

Фото: Генеральне консульство України в Стамбулі / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-