В Ізмірі відбулися ярмарок і концерт на підтримку України

В Ізмірі відбулися ярмарок і концерт на підтримку України

Фото
Укрінформ
У місті Ізмір, що на заході Туреччини, відбулися благодійні ярмарок і концерт на підтримку України, організовані головою Об’єднання українців Ізміра Оленою Озбек, Польською спілкою культури та дружби й активістами українських громад Ізміра та Кушадаси.

Про це повідомляє власкор Укрінформу.

«За 289 днів цієї війни росія випустила по Україні понад 3 тис. ракет. Знищено понад 120 тис. об’єктів цивільної інфраструктури. Вбито 443 дитини. І це тільки офіційні дані. Всі розуміють, що реальні цифри набагато жахливіші», – нагадала у своїй промові прессекретарка Генконсульства України в Стамбулі Олена Ващенко.

Дипломатка наголосила на тому, що від початку широкомасштабного вторгнення росіі в Україну, українці постійно відчувають підтримку друзів. «Весь цивілізований світ сьогодні з нами. Польща, Велика Британія, Туреччина – одразу простягнули нам руку допомоги і продовжують це робити на різних рівнях. Туреччина надала прихисток сотням дітей-сиріт з України, які можуть тепер спати без страху бути обстріляними ракетами», – сказала Олена Ващенко.

Прессекретарка Генконсульства наголосила, що підтримка для дітей з України здійснюється під особистим патронатом перших леді України та Туреччини – пані Олени Зеленської та пані Еміне Ердоган.

«Війни, яку сьогодні росія веде проти мирного населення, маленьких дітей, цивільної інфраструктури… Наша країна сьогодні в темряві без світла і тепла, тому що наші електростанції розбомбила росія, але ми маємо світло і тепло в наших серцях – від впевненості в наших Захисниках, нашій армії, наших друзях і нашій Перемозі”», – сказав Ващенко.

У концерті взяли участь виконавці з України, Польщі, Туреччини та Великої Британії. 

Як розповіла Олена Озбек, український хор існує в Ізмірі близько 1,5 місяців і це був їхній дебютний виступ.

Як повідомляв Укрінформ, чехи проведуть у Брно великий різдвяний ярмарок для українців, запрошують долучитися українських підприємців.

Фото: Генральне консульство України в Стамбулі

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-