Кондратюк каже, що у Конгресі США дійшли згоди про виключення російських офіційних осіб з G20

Кондратюк каже, що у Конгресі США дійшли згоди про виключення російських офіційних осіб з G20

Укрінформ
У Конгресі США дійшли згоди про необхідність посилення міжнародної ізоляції росії, зокрема, шляхом виключення російських офіційних осіб з G20.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє пресслужба ВРУ з посиланням на заступника Голови Верховної Ради України Олену Кондратюк. 

“У Конгресі США дійшли двопартійної, двопалатної згоди щодо закону про фінансування національної оборони на 2023 рік. Передбачається, що США виділять додатково 800 млн доларів на допомогу Україні у сфері безпеки. Окрім того, парламентарії дійшли згоди про необхідність посилення міжнародної ізоляції росії. Зокрема, шляхом виключення російських офіційних осіб з Групи двадцяти, тобто з G20. Саме на такому підході наполягає Верховна Рада України і наполягала я під час участі у Парламентському саміті G20 в Індонезії”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, США також докладатимуть зусиль для виключення російських представників зі складу Банку міжнародних розрахунків, Базельського комітету банківських стандартів, Ради фінансової стабільності, Міжнародної асоціації органів нагляду за страховою діяльністю та Міжнародної організації комісій з цінних паперів.

Читайте також: Рада пропонує державам G20 виключити росію зі свого складу

“Міжнародному злочинцю, терористу і агресору не місце у G20! росія має бути з ганьбою вигнана з усіх міжнародних організацій!”, - наголосила Кондратюк.

Як повідомляв Укрінформ, заступник Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк під час дискусійної панелі у межах першого парламентського саміту міжнародної Кримської платформи заявила, що право на самовизначення всіх корінних народів російської федерації може бути тим стимулом, який розвалить рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-