До «Просвіти» в Аргентині завітала канадська диригентка українського походження

До «Просвіти» в Аргентині завітала канадська диригентка українського походження

Фото
Укрінформ
До Українського культурного товариства «Просвіта» в Аргентинській Республіці завітала відома канадська диригентка українського походження Кері-Лінн Вілсон.

Про це Укрінформу повідомив референт Референтури преси УКТ «Просвіта» в Аргентині, член управи Конгресу українців Канади – відділ Торонто Хав'єр Апонюк Савич.

Зустріч відбулася під час перебування пані Кері-Лінн Вілсон в Буенос-Айресі як диригентки оркестру театру Колон, який представляє оперу «Тоска» (Tosca) композитора Джакомо Пуччіні.

За словами Хав'єра Апонюка Савича, члени капели бандуристів ім. Тараса Шевченка, музиканти українського походження, пані Ліла Ролдан Васкес (надзвичайний і повноважний посол Аргентини в Україні з 2007 по 2015 роки) з чоловіком, а також члени управи товариства мали нагоду спілкуватися з цією талановитою музиканткою, яка не забуває про свої коріння.

«Наша визначна гостя розповіла про створення Українського оркестру свободи (Ukrainian Freedom Orchestra), до складу якого входять нещодавні українські біженці, українські учасники європейських оркестрів і деякі найкращі музиканти Києва, Львова, Харкова, Одеси й інших куточків України, і який гастролював зі своїми концертами Європою та США, щоб висловити своє неприйняття російського вторгнення», – розповів він.

УКТ «Просвіта» висловила щиру вдячність пані Кері-Лінн Вілсон за візит, присутнім та всім, хто долучився до організації цього заходу.

Нагадаємо, українську громаду Аргентини в Буенос-Айресі відвідав видатний бандурист зі США Микола Дейчаківський.

Фото: Юрій Данилишин / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-