СУМ в Іспанії долучилася до вшанування пам'яті жертв Голодомору

СУМ в Іспанії долучилася до вшанування пам'яті жертв Голодомору

Фото
Укрінформ
Представники осередку Спілки української молоді (СУМ) у Мадриді та крайової управи СУМ в Іспанії долучилися до ходи зі вшанування пам'яті жертв Голодомору в Україні, яка відбулася в іспанській столиці.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці СУМ в Королівстві Іспанія.

Зауважується, що підготовка й участь у заході були особливими, адже молодь хотіла віддячити тим першим СУМівцям, котрі провели перший мітинг ходу у березні 1948 року в Мюнхені.

«Так закінчився ще один тиждень боротьби. А розпочався він з понеділка Божою Службою до Святого Архистратига Михаїла, покровителя СУМ», – ідеться в дописі.

Крім того, голова крайової управи зі згоди Посольства України прийняв особливу нагороду українському народові від Меркині міста Хетафе та Головного цивільної оборони цього ж міста в рамках 40-ліття створення першого угрупування цивільної оборони в Іспанії.

Також відбулися традиційні сходини осередку Мурсія, які цього разу були присвячені пам'яті Голодомору.

СУМ в Королівстві Іспанія закликав робити все можливе, щоб уряд Іспанії також визнав Голодомор геноцидом українського народу.

Як повідомили в Посольстві України в Іспанії, в рамках акції «Запали свічку пам’яті» пам'ять жертв Голодомору в Україні 1932-33 років вшанували в найбільших містах Іспанії.

«Цьогорічний захід особливий: він показує наше єднання, нашу пам'ять, нашу витримку, рішучість і прагнення перемогти ворога. Ми запалюємо свічки у вшанування пам'яті жертв російського терору проти нашого народу, народу України. Цей терор не розпізнає національностей. Як тоді, так і зараз від нього гинуть і страждають всі національності, які мирно мешкали на нашій землі», – наголосили у диппредставництві. 

Як повідомляв Укрінформ, Україна закликає світ визнати організований тоталітарним комуністичним режимом сталіна Голодомор 1932-1933 років геноцидом Українського народу. На сьогодні це зробили  22 держави.

Фото: Спілка Української Молоді в Королівстві Іспанії / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-