Голова Мережі нащадків Голодомору звернулася із закликом до українців світу

Голова Мережі нащадків Голодомору звернулася із закликом до українців світу

Відео
Укрінформ
Напередодні вшанування роковин Голодомору-геноциду 1932-33 років голова Мережі нащадків Голодомору Оля Сорока закликала українців по всьому світу вимагати від урядів їхніх країн визнати Голодомор геноцидом, а також постачати Україні необхідне озброєння у війні з росією. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Світового конгресу українців (СКУ).

«Сьогодні наші мужні українки та українці виборюють існування Української нації, а ворог знову чинить геноцид проти нас, тому я прошу кожного українця у світі – звертайтесь до законотворців країн, де ви живете, і вимагайте від ваших урядів визнати Голодомор геноцидом, який здійснив Радянський Союз проти Української нації; а також постачати необхідне, сучасне озброєння, системи протиповітряної оборони, озброєння широкого радіуса дії, щоб Україна змогла перемогти та покласти кінець цій війні», – наголосила у своєму зверненні Оля Сорока. 

Читайте також: ВР закликає парламенти світу визнати Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу

Також вона закликала всіх нащадків жертв Голодомору долучитися своїм голосом до всесвітньої Мережі нащадків Голодомору. Участь у діяльності Мережі може бути на тому рівні, який є зручним і значущим для кожного, враховуючи особисті обставини.

Приєднавшись, учасник зможе отримувати інформацію про дослідження, заходи та події, або ж обмінюватися сімейними історіями та активно підтримувати ініціативи щодо підвищення обізнаності про Голодомор та вшанування пам’яті жертв Голодомору.

Як повідомляв Укрінформ, Світовий конгрес українців презентував свій унікальний проєкт – Міжнародну мережу нащадків жертв Голодомору – 2020 року.

Нагадаємо, у листопаді 2022 року українці вшановують 90-річчя однієї з найбільших гуманітарних трагедій та злочинів проти людяності – Голодомору-геноциду 1932-1933 років в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-