Українські громади організували виступ Першого театру Львова в Анталії

Українські громади організували виступ Першого театру Львова в Анталії

Укрінформ
В Анталії відбувся виступ Першого театру Львова з програмою «Українська автентика для дітей», організований українськими громадами Анталії та Аланії під егідою Консульства України в Анталії.

Як передає Укрінформ, про це Консульство України в Анталії повідомило у Фейсбуці.

«Стародавні танці та ігри були відтворені на сцені Центру культури та мистецтв ASSİM. В інтерактивній програмі також взяли участь юні та дорослі глядачі», – йдеться в дописі.

Раніше Перший театр повідомив на своїй фейсбук-сторінці, що його команда вирушає у тур трьома містами Туреччини – Сіде, Анталії та Аланії.

Фото: Перший театр / Фейсбук
Фото: Перший театр / Фейсбук

«Ми зустрінемося з колегами з Аланійського театру, візьмемо участь у благодійних вечорах та підтримаємо 2 000 вимушено переселених українських дітей, яким так важливо зараз почути та побачити щось рідне. І задля цього ми підготували традиційні інтерактивні ігри, співи й танці з різних регіонів України (Кіровоградщина, Опілля, Бойківщина, Київщина, Полтавщина тощо)», – повідомили в театрі.

Фото: Перший театр / Фейсбук
Фото: Перший театр / Фейсбук

Мета проєкту «Українська автентика для дітей» – сприяти психологічній адаптації дітей в умовах еміграції за допомогою арттерапії, допомогти відновити діткам зв’язок з рідною культурою, а також представити українську культуру закордоном.

Нагадаємо, Українська спілка в Аланії передала книги, видані в Україні, в державну бібліотеку ім. Еміне Хаджикура в Аланії.

Фото: Консульство України в Анталії / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-