У Канаді проходить виставка сучасного українського мистецтва, створеного під час війни

У Канаді проходить виставка сучасного українського мистецтва, створеного під час війни

Фото, відео
Укрінформ
У галереї Канадсько-української мистецької фундації (КУМФ) в Торонто триває благодійна виставка сучасного українського мистецтва «Опір», створеного під час війни з росією.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці KUMF Gallery.

Зауважується, що культурний захід відбувається в рамках мистецького проєкту «Ми і Світ», за підтримки Благодійного Фонду Козицького, місія якого проводити та підтримувати культурну дипломатію України, та організовувати виставки-промоції українського мистецтва у світі.

На виставці представлені 45 витворів мистецтва (кераміка, графіка, скульптура, живопис) 20 художників: Інни Харчук, Соломії Ковтун, Мирослава Півтораніса, Ольги Кох-Погрібної, Юрка Коха, Ганни Дриль, Ірини Марко, Ольги Пильник, Андрія Чижова, Антона Логова, Володимира Одрехівського, Миколи Шимчука, Roxa Shafran, Остапа Патика, Оксани Тарнавської, Лілії Стидницької, Тараса Гайди, Мирона Катарана, Олега Дрона та Людмили Давиденко.

Кураторка виставки – Христина Береговська, докторка мистецтвознавства, артдиректорка Благодійного Фонду Козицького. Співкураторка виставки – Каріна Давидова, дослідниця мистецтва, аспірантка Львівської національної академії мистецтв.

Отримані кошти будуть передані на гуманітарну допомогу Україні: в навчальні заклади (університети та академії), на навчальні освітні стипендії для студентів з гарячих точок України.

Виставка триває до 23 жовтня.

Нагадаємо, Конґрес українців Канади, відділ Торонто запросив українську громаду взяти участь у Дні Пам’яті.

Фото: Khrystyna Beregovska / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-