У Нідерландах відбулися акції подяки захисникам України

У Нідерландах відбулися акції подяки захисникам України

Фото
Укрінформ
Одразу в кількох містах Нідерландів пройшли акції підтримки України та подяки українським захисникам.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі, загорнуті в синьо-жовті прапори з плакатами у руках українці вийшли в Гаазі, Амстердамі та Роттердамі.

«14 жовтня це День захисників і захисниць України. Люди виходили на площі, щоб подякувати нашим військовим за неймовірну роботу, яку вони роблять, щоб хвилиною мовчання вшанувати загиблих героїв, а також подякувати Нідерландам за те, що вони роблять для України та українських біженців. Україна переможе!», – сказала в коментарі Укрінформу організатор акції Христина Олійник.

У Гаазі акція проходила біля будівлі Міністерства оборони Нідерландів, щоб подякувати за вже надану допомогу Україні та попросити продовжувати підтримувати й надалі.

У Роттердамі українці сформували зі свічок лого Збройних сил України.

У Нідерландах відбулися акції подяки захисникам України / Фото: Ірина Драбок, Олена Костюк

Волонтери, які допомагають українським військовим проходити реабілітацію, українці, які вже давно проживають в Нідерландах та ті, хто був вимушений покинути рідні домівки через війну, також відвідали українських захисників у різних містах Нідерландів, щоб подякувати за героїзм і відвагу.

Українські військові проходять реабілітацію в Нідерландах, одразу в кількох містах: Доорн, Утрехт, Роттердам, Гронінген, Тілбург, Маастрихт.

День захисників і захисниць України – державне свято, що відзначається 14 жовтня. Започатковано 2014 року президентським указом з назвою «День захисника України». 14 липня 2021 року Верховна Рада перейменувала свято на День захисників і захисниць України.

Фото: Ірина Драбок, Олена Костюк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-