У Японії виступили українські музиканти та артисти балету

У Японії виступили українські музиканти та артисти балету

Укрінформ
Музиканти й артисти балету з України спільно з японськими виконавцями дали концерт у місті Йокогама, який зібрав близько 500 глядачів.

Як передає Укрінформ, про це повідомила всесвітня служба японської громадської медіаорганізації NHK – NHK World-Japan.

На концерті виступив саксофоніст Іґараші Кента, який із дитинства жив в Україні з матір’ю-українкою, евакуювався до Японії у березні цього року після російського вторгнення.

Він виконав українські народні пісні, які викликали бурхливі оплески. Зачарував глядачів і балет у виконанні українського танцюриста.

Іґараші висловив сподівання на те, що його виступ принесе щастя людям. Він сказав, що хоче, щоб війна закінчилася якнайшвидше.

Читайте також: Українка видала в Японії книгу про Україну, війну та рідне місто

За словами учениці четвертого класу, яка відвідала концерт, виконання скрипки та балет були прекрасними й надихнули її спробувати себе в цьому.

Савада Чіе, президент Японсько-української мистецької асоціації, яка організувала захід, заявила, що сподівається підтримати народ України.

Зауважимо, що місто Йокогама другим за величиною містом Японії після Токіо.

Як повідомляв Укрінформ, у буддійському храмі Токудзоін в японській префектурі Чіба за сприяння Посольства України відбувся благодійний вечір «Милування місяцем».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-