Антиросійські мітинги відбулися у кількох містах Канади

Антиросійські мітинги відбулися у кількох містах Канади

Фото, відео
Укрінформ
У столиці Канади та низці інших канадських міст відбулися акції та мітинги протесту після масованих ракетних ударів росії по Україні.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Канаді й українські Генконсульства.

Так, в Оттаві перед посольством рф на мітингу, до якого долучилися понад 100 людей, закликали визнати росію терористичною державою.

У Торонто, на Майдані вільної України (Free Ukraine Square) біля будівлі генерального консульства росії, відбувся мітинг протесту під такими гаслами: «росія – терорист, росія – вбивця, росія має бути зупинена!». Про це у Фейсбуці повідомило Генеральне консульство України в Торонто. 

Учасники мітингу закликали виключити рф з основних міжнародних організацій та інституцій, включаючи Раду Безпеки ООН, де вона посідає місце постійного члена.

«Учасники демонстрації вимагали від канадського уряду визнання росії як держави-терористки, а також надання Україні сучасного озброєння, насамперед засобів протиповітряної оборони та ракет великої дальності дії», – йдеться в дописі.

Акція була організована «Українським супротивом Канада», волонтерською організацією «Другий фронт UA» та за участю Генконсульства України в Торонто.

Читайте також: Акції на підтримку України відбулися по всій території США

Також, як повідомило Генеральне консульство України в Едмонтоні, мітинг на підтримку України та засудження терористичної ракетної атаки росії  відбувся у столиці канадської провінції Альберта. 

Демонстранти висували такі вимоги: визнати росію країною терористом; забезпечити термінове надання Україні необхідного озброєння, в першу чергу для захисту цивільного населення, а також необхідної гуманітарної допомоги; міжнародна спільнота має не лише висловлювати занепокоєння, а діяти проактивно, посилюючи економічні санкції, ізолюючи росію в політчній сфері. Жодних переговорів з терористами.

Перед присутніми виступив Генеральний консул України Олександр Данилейко. Також він дав інтерв’ю телеканалам Global та CTV, радіоканалу CBC.

Мітинг організовано ГКУ в Едмонтоні, Stand with Ukraine: Edmonton Rallies/Мітинги в Едмонтоні та Ukrainian Canadian Congress - Alberta Provincial Council (UCC-APC).

Крім того, акція протесту відбулася у місті Вінніпег, адміністративному центрі провінції Манітоба.

Люди зібралися у відповідь на атаки Росії на Україну з вимогою визнати країну-агресора – росію – терористичною державою.

Як повідомляв Укрінформ, зранку 10 жовтня росія здійснила масовану ракетну атаку по території України. Наразі відомо про 11 загиблих та майже 90 поранених. Пошкоджено близько 70 об'єктів, з яких 29 - критичної інфраструктури.

В Генштабі ЗСУ повідомили, що російська федерація під час масованого ракетного удару по Україні використала 84 крилатих ракети, 24 безпілотних літальні апарати. ЗСУ знищила 56 цілей, серед них 43 крилаті ракети та 13 БПЛА.

Фото: Consulate General of Ukraine in Toronto, Consulate General of Ukraine in Edmonton Norbert K. Iwan, Nataliya Senyuk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-