У Стамбулі вимагали покарати росію за воєнні злочини в Україні

У Стамбулі вимагали покарати росію за воєнні злочини в Україні

Фото
Укрінформ
У центрі Стамбула, біля вежі «Одакулє», відбувся мітинг на підтримку України та українців, проти воєнних злочинів, які росія вчиняє в Україні, зокрема ракетного удару 10 жовтня.

Про це повідомляє власкор Укрінформу.

«Метою ранкової атаки росії у годину-пік було спричинити смерть щонайбільшій кількості мирних людей, росія діє так як діють держави-терористи. Цілеспрямована атака на цивільні об’єкти є воєнним злочином… Дії росії після 24 лютого мають характер геноциду, і всі розуміють, що путінський терор спрямований не тільки проти України, спрямований проти всього цивілізованого світу», – сказала на мітингу прессекретар Генконсульства України в Туреччині Олена Ващенко.

Організатори та учасники мітингу в Стамбулі звернулися до міжнародної спільноти з вимогою негайної та жорсткої реакції на дії держави-терориста – росії, реакції на терор масові вбивства мирного населення, оскільки безкарність призведе до трагедії знову.

Учасники мітингу у виступах вказували, що крилаті ракети та безпілотники-камікадзе, запущені з територій росії та з білорусі, були націлені на житлові квартали, електростанції, залізниці, торговельні центри та мости у Києві, Одесі, Дніпрі, Харкові Рівному, Львові, Івано-Франківську й інших містах. 

Заважимо, що мітинги біля вежі «Одакулє» у центрі в Стамбула проходять щоденно о 15.00. Організатори та учасники закликають до активної в них участі.

Як повідомляв Укрінформ, зранку 10 жовтня росія здійснила масовані ракетні обстріли території України. Щонайменше 11 загиблих та майже 90 поранених. Пошкоджено близько 70 об'єктів, з яких 29 об'єктів критичної інфраструктури.

В Генштабі ЗСУ повідомили, що російська федерація під час масованого ракетного удару по Україні використала 84 крилатих ракети, 24 безпілотних літальні апарати. ЗСУ знищила 56 цілей, серед них 43 крилаті ракети та 13 БПЛА.

Фото: Генеральне консульство України в Стамбулі, Olena Vashchenko / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-