СКУ закликав до потужної глобальної відповіді на ракетні удари росії по Україні

СКУ закликав до потужної глобальної відповіді на ракетні удари росії по Україні

Відео
Укрінформ
Світовий конґрес українців (СКУ) разом з українськими громадами усього світу засудив варварські ракетні удари росії та закликав міжнародну спільноту та світових лідерів надати швидку та потужну відповідь на терористичну атаку на Україну, що відбулася 10 жовтня. 

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

«Ці цинічні атаки на мирні українські міста та простих українців є спробою путіна залякати Україну та її союзників. Не маю сумніву, що міжнародна спільнота продовжить підтримувати Україну та вжиє рішучих заходів, щоб зупинити путінський режим», – заявив президент СКУ Павло Ґрод.

Він констатував, що держава-агресор програє на полі бою, а українське військо наступає. Путіну немає чого запропонувати своїм воякам, окрім смерті та приниження в Україні. Він у відчаї і вважає, що спроможний залякати українців ракетами. Насправді він цілковито помиляється і вкотре демонструє наскільки погано розуміє Україну та її союзників. 

Читайте також: СКУ закликав НАТО підтримати прискорене надання членства для України

«Ми також закликаємо народи Білорусі, Грузії, Молдови, а також поневолені народи російської федерації виступити супроти російських окупантів. Прийшов час відстояти ваші країни та захистити майбутнє ваших дітей від російського імперіалізму», – заявив Павло Ґрод. 

Президент СКУ висловив переконання, що атаки на Україну, що відбулися у понеділок, лише посилили злість, рішучість, стійкість та єдність поміж українцями. План путіна не працює. Однак, щоб перемогти, Україна негайно потребує потужної та сконсолідованої відповіді світової спільноти. 

Читайте також: СКУ закликав Генасамблею ООН створити міжнародний трибунал для росії

«Світ має дати рішучу відповідь на дії росії. Визнайте росію державою-терористом, впровадьте проти неї глибокі санкції, включно з більш потужними обмеженнями проти її палива та енергетики, забезпечте українську армію більшою кількістю зброї, включно з авіацією, танками, ракетами високої дальності, системами протиповітряної та протиракетної оборони!», – додав Павло Ґрод. 

СКУ також закликає українців і друзів України по всьому світу виходити на демонстрації на підтримку України та вимагати більшої підтримки для української держави, щоб зупинити смертоносного російського агресора та відновити мир у Європі. 

Нагадаємо, зранку 10 жовтня росія здійснила масований ракетний обстріл Києва, Хмельницького, Львова, Житомира, Дніпра й інших містах. 

В Генштабі ЗСУ повідомили, що російська федерація під час масованого ракетного удару по мирних українських містах використала 84 крилатих ракети, 24 безпілотних літальні апарати. ЗСУ знищила 56 цілей, серед них 43 крилаті ракети та 13 БПЛА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-