Світовий конгрес українців долучається до сесії Генасамблеї ООН

Світовий конгрес українців долучається до сесії Генасамблеї ООН

Укрінформ
Делегація Світового конгресу українців (СКУ) долучається до роботи 77-ї сесії Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй, яка стартувала у Нью-Йорку 13 вересня.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

Зауважується, що відповідно до попереднього порядку денного, 77-а сесія зосередиться на питаннях сприяння сталому економічному зростанню та сталому розвитку; підтримання міжнародного миру та безпеки; забезпечення прав людини, правосуддя та міжнародного права; роззброєння та деяких інших.

У СКУ нагадали, що поряд із відкриттям 13 вересня та загальних дебатів 20–26 вересня, у рамках сесії також заплановані саміт із трансформації освіти (19 вересня), засідання високого рівня з нагоди відзначення 30-ї річниці прийняття Декларації про права осіб, що належать до національних або етнічних, релігійних та мовних меншин (21 вересня), а також пленарне засідання високого рівня з нагоди відзначення Міжнародного дня боротьби за повну ліквідацію ядерної зброї (26 вересня).

Нагадаємо, постійний представник України при ООН Сергій Кислиця заявив, що нинішня сесія Генасамблеї ООН має покласти край безкарності росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-