Гурт «Жадан і Собаки» дав у країнах Балтії чотири благодійні концерти

Гурт «Жадан і Собаки» дав у країнах Балтії чотири благодійні концерти

Фото
Укрінформ
Харківський рок-гурт «Жадан і Собаки» в межах благодійного європейського туру на підтримку добровольчого підрозділу «Хартія» 8-11 вересня дав чотири концерти в Литві, Латвії та Естонії.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на лідера гурту Сергія Жадана.

«Раді були зустрітися з нашими слухачами в Каунасі, Ризі, Таллінні, Вільнюсі, підтримати українців, які перебувають зараз в Балтії. Цікаво також було виступити перед литовцями, латишами, естонцями. Клуби були невеликі, атмосфера на концертах – щира та відверта», – сказав Жадан.

Він окремо підкреслив, що збори від концертів підуть на потреби добровольчого підрозділу «Хартія», який зараз захищає Україну від загарбників. «На концертах після виступу ми намагалися робити благодійний аукціон – український прапор з нашими підписами та побажаннями. В Каунасі встановили рекорд – цей лот пішов за 1600 євро. Хлопець, сам литовець, вивчив українську мову, допомагає Україні. І нас також вирішив підтримати», – сказав лідер гурту.

Благодійний європейський «Хартія тур-2022» розпочався 30 серпня у Вроцлаві та закінчиться 18 вересня у Відні. Після чотирьох балтійських концертів «Жадан і Собаки» знову поїдуть до Польщі: 13 вересня – Гданськ (Drizzly Grizzly, 20:00), 14 вересня – Варшава (VooDoo Club, 20:00), 15 вересня – Краків (Zascianek, 20:00). Усі квитки на виступи у Варшаві та Кракові вже розкуплені. Квиток на концерт у Гданську можна придбати тут

Творча співпраця Сергія Жадана та панк-гурту «Собаки в космосі» почалася у 2007 році. З 2014 року внаслідок тісної співпраці вони об’єдналися під назвою «Жадан і Собаки».

Цей гурт стояв при витоках створення добровольчого формування «Хартія», і підтримує його від самого початку російсько-української війни.

Добровольчий підрозділ «Хартія» бере участь в українському контрнаступі на Харківщині. 

Фото: Олег Кудрін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-