Живий тризуб і ланцюг єдності утворили до Дня Незалежності України в Роттердамі

Живий тризуб і ланцюг єдності утворили до Дня Незалежності України в Роттердамі

Фото, відео
Укрінформ
У центрі нідерландського Роттердама до Дня Незалежності України тисячі українців у вишиванках і синьо-жовтих прапорах утворили живий тризуб, а після цього – живий ланцюг єдності на мосту Еразмус, де також було виконано гімн України.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Спочатку Український дім в Роттердамі брав участь у флешмобі. Ми співали разом з іншими 55 країнами гімн України та після цього біля тисячі українців зібралося сьогодні в центрі Роттердама біля мосту Ерасмус на якому був створений «живий ланцюг». Також був відтворений живий тризуб. А ще ми всі скуштували смачні вареники з вишнями, які приготували волонтери», - розповіла в коментарі Укрінформу волонтер українського дому в Роттердамі Зоряна Зінов'єва.

Живий тризуб і ланцюг єдності утворили до Дня Незалежності України в Роттердамі / Фото: Ірина Драбок. Укрінформ

Заходи в Роттердамі також відвідав посол України в Нідерландах Максим Кононенко та співробітники посольства України в Нідерландах.

«Це прекрасна ініціатива українського дому в Роттердамі. Я був вражений кількістю українців, які змогли приєднатися до цієї акції і продемонструвати всьому світу свою здатність об’єднуватися, як ми можемо співпрацювати та перемагати», –  сказав він.

Максим Кононенко також зазначив, що Нідерланди дуже підтримують Україну, надаючи їй  допомогу у військовій, економічній, фінансовій, гуманітарній та культурній сферах.

Як повідомляв Укрінформ, у День Незалежності в Гаазі замість прапорів 12 нідерландських провінцій повісили українські прапори. У центрі Гааги українці влаштували мирну акцію, присвячену Дню Незалежності України.

Фото: Ірина Драбок

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-