У Гаазі українці провели мирну акцію до Дня Незалежності України

У Гаазі українці провели мирну акцію до Дня Незалежності України

Фото
Укрінформ
У центрі нідерландської Гааги українці у вишиванках і загорнуті у синьо-жовті прапори влаштували мирну акцію, присвячену Дню Незалежності України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі, захід розпочався з того, що українці зачитали імена українських полонених, в тому числі полонених з полку «Азов».

Також було виконано Гімн України, створено «живий ланцюг миру» та розгорнуто великий прапор України.

Після чого дорослі та діти виконували українські пісні та малювали на обличчях синьо-жовті сердечка. А ще розмальовували пряники синьо-жовтими кольорами.

У Гаазі українці провели мирну акцію до Дня Незалежності України / Фото: Ірина Драбок. Укрінформ

На акції можна було побачити нідерландські прапори та іноземців, які прийшли підтримати українців в День Незалежності.

Варто зазначити, що Гаага, Роттердам та інші міста країни також долучилися до встановлення рекорду з наймасовішого виконання державного гімну.

Своєю чергою син українки Олени Ткачук вирішив виконати гімн Нідерландів, щоб подякувати за допомогу та підтримку, яку країна надає українцям. 

«Мартін виконував голландською гімн Нідерландів. Ми приїхали до Голландії 13 березня і майже одразу він почав вивчати голландську. Ще в Україні змалечку я пояснювала йому принципи європейської демократії та гуманізму, прищеплювала любов до європейської історії, мистецтва, музики та літератури в контексті культурних зв'язків Німеччини, Великої Британії, Франції, Іспанії та Нідерландів. Він також вчив іноземні мови: японську, китайську, німецьку,  французьку та англійську. Мабуть, саме тому, коли ми потрапили сюди, його інтеграція в голландське мовне середовище відбувалася досить органічно і швидко. На тлі зацікавлення історією та культурою Нідерландів він вивчив гімн Нідерландів Het Wilgelmus і також виконав його 27 квітня в День Короля у місті Венендал, що знаходиться біля Утрехту. Після цього з'явилися публікації в газеті, на телебаченні та інтернеті, які називалися  Мовне чудо з України», - розповіла Укрінформу мама хлопчика.

Також дорослі та діти виконували українські пісні та малювали на обличчях синьо-жовті сердечка. А ще розмальовували пряники синьо-жовтими кольорами.

Як повідомлялося, Україна відзначає 31-шу річницю проголошення Незалежності. Цього дня у країні скасовані масові заходи з міркувань безпеки.

Фото: Ірина Драбок

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-