У Таллінні провели захід до Дня Незалежності України та Дня відновлення незалежності Естонії

У Таллінні провели захід до Дня Незалежності України та Дня відновлення незалежності Естонії

Фото
Укрінформ
Конгрес українців Естонії організував в Українському культурному центрі в м.Таллінн відзначення Дня незалежності України та Дня відновлення незалежності Естонської Республіки.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Естонії.

Серед присутніх були Голова Конгресу українців Естонії Віра Коник, керівник Союзу українок Естонії Лілія Іванченко, засновник Українського культурного центру м.Таллінн Анатолій Лютюк та інші лідери і активісти української громади Естонії, а також вимушені переселенці з України.

У рамках заходу відбувся концерт творчих колективів українських громад з різних куточків Естонії. Лунали українські народні пісні та фольклорні наспіви різних регіонів України. У програмі відзначення також були козацький куліш та приємне спілкування з земляками.

Зауважується, що цей захід став першим заходом з низки запланованих Посольством та українською громадою Естоніі заходів до 31-ї річниці Незалежності України.

«Зараз, коли наша країна переживає найтяжчі часи своєї історії, виборюючи і боронячи свою свободу і незалежність у важкій нерівній боротьбі з російським агресором, такі заходи є особливо важливими. Саме демонстрація єдності українців світу у цей важкий час допомагає нам зберегти українську ідентичність, український дух та надихає на подальшу боротьбу з вірою у нашу перемогу», – йдеться в дописі.

До присутніх звернулася Посол України в Естонії Мар’яна Беца, яка ще раз наголосила на необхідності об’єднати зусилля усіх українців світу для боротьби з російським ворогом і висловила подяку естонській стороні за послідовну всеосяжну підтримку Україні в її протистоянні російській агресії.

Вітаючи естонських друзів з Днем відновлення незалежності Мар’яна Беца зазначила, що Естонія добре знає, що незалежність має високу ціну, але її втрата – дорожча. Тому Естонія одразу стала поряд з Україною, аби відбити навалу російських варварів. Україна завжди пам'ятатиме про неймовірну підтримку наших естонських друзів.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 16 серпня Естонія прийняла 51 039 українських воєнних біженців.

Фото: Embassy of Ukraine in the Republic of Estonia / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-