У Варшаві відкрився центр допомоги для українців «Пліч-о-пліч»

У Варшаві відкрився центр допомоги для українців «Пліч-о-пліч»

Укрінформ
У Варшаві відкрився центр для українців «Пліч-о-пліч», діяльність якого насамперед спрямована на допомогу й підтримку осіб, які приїхали з України, рятуючись від війни.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Фонд «Польський міграційний форум» (Fundacja Polskie Forum Migracyjne).

Фахівці Центру порад і допомоги консультуватимуть з різних питань, зокрема: 

  • психологічна підтримка: індивідуальний професійний супровід дорослих, підлітків та дітей;
  • загальні поради: визначення індивідуальних потреб та відповіді на запитання, що стосуються проживання, пошуку роботи, легалізації, доступу до освіти та медицини в Польщі;
  • легалізація перебування: консультанти нададуть підтримку в оформленні документів або ж зв'яжуться по телефону з установою, яка надасть необхідну допомогу. Роботу консультаційного пункту забезпечує Фонд «Наш вибір».

Зауважується, що клієнти зі складними потребами зможуть отримати допомогу соціальних працівників, які спеціалізуються на підтримці клієнтів з обмеженими можливостями, жертвами насильства та представників різних меншин. У разі потреби соціальні працівники супроводжуватимуть клієнтів у доступі до державної освіти, системи охорони здоров’я, допомагатимуть в оформленні довідок про інвалідність.

Читайте також: Польські школи будуть готові прийняти 200-300 тисяч дітей з України

Також у Центрі допомоги «Пліч-о-пліч» буде кімната відпочинку для дітей. Це простір з підготовленою анімаційно-освітня програмою ​​для дітей від 3 до 9 років. Досвідчені педагоги подбають про дітей, чиї батьки/опікуни отримуватимуть консультації в Центрі, або ж займатимуться іншими справами поза Центром. Роботу кімнати для дітей забезпечує Фонд «Для вольності».

Центр «Пліч-о-пліч» працює щодня з понеділка до п’ятниці з 09:00 до 18:00. Попередній запис на консультації не потрібен. Усі послуги надаються безоплатно й українською мовою. В залежності від потреб клієнта, консультація також може бути проведена польською, англійською, іспанською, французькою, грузинською, білоруською, дарі, російською, чеченською та арабською мовами. 

Читайте також: У Польщі запускають проєкт, що допоможе українцям відкрити власну справу

Центр порад і допомоги «Пліч-о-пліч» знаходиться за адресою: м. Варшава, вул. Хмільна 85/87 (ul. Chmielna 85/87). Ця адреса відома для осіб, які отримували фінансову допомогу від УВКБ ООН, бо Центр допомоги знаходиться в тому ж приміщенні в Варшаві, де й відбувалося оформлення виплат. 

Проєкт Центр порад і допомоги «Пліч-о-пліч» реалізовується Фондом Польський міграційний форум, у співпраці з фондом «Наш вибір» та фондом «Для вольності». Діяльність Центру фінансує Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (UNHCR). Національний координатор: Данська рада у справах біженців (DRC)

Нагадаємо, благодійний фонд Future for Ukraine 17 серпня відкрив у Варшаві новий «Дитячий хаб» (Children Hub), який є складовою мережі центрів для адаптації, розвитку та психологічного супроводу українських дітей переселенців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-