Олена Зеленська звернулася до світу: Звикати до війни – наражати себе на небезпеку

Олена Зеленська звернулася до світу: Звикати до війни – наражати себе на небезпеку

Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська вважає, що у разі звички чи втоми від війни в Україні світ наражатиме себе на небезпеку, оскільки інтереси великих держав – неосяжні.

Зараз кожен має вирішити, чи сторону він підтримує – російського агресора чи українців, заявила вона в інтерв’ю телеканалу CNA сінгапурського національного мовника Mediacorp, повідомляє Укрінформ.

«Не звикайте до війни! Тому що війна не може бути десь далеко. Вона може дуже швидко опинитися біля вас. Геополітичні інтереси великих країн, які мають можливості, - неосяжні. Звикати до війни – це наражати себе на небезпеку. Не звикайте до війни, тримайте у полі зору Україну, тому що я вірю, що серце світу зараз б’ється в Україні», - сказала перша леді.

Вона переконана, що не можна допустити, аби люди у світі звикали до війни в Україні й сприймали її як «суху статистику».

«Тому що це не суха статистика, це – життя і втрачені життя, на жаль, кожного. Кожен має для себе вирішити. Тут не може бути багато відповідей, тут тільки - на якому ти боці. І тут не може бути нейтралітету, тому що ти можеш бути або на боці загарбника, або на боці того, на кого напали. Тут дуже просто вирішити: хотів би ти бути на місці України й українців? Якщо ні, то ти на нашому боці», - підкреслила Зеленська.

Читайте також: Зеленська - про ситуацію на ЗАЕС: Дивує дуже слабка реакція світу на ядерну загрозу

Дружина Президента запевнила, що розуміє громадян інших держав, які думають про можливе подорожчання продуктів харчування чи енергоносіїв, але наголосила, що людям потрібно пояснювати причину такого здорожчання. Вона відзначила, що винною у зростанні цін є лише росія, яка напала на Україну.

В той самий час Зеленська додала, що росія намагається змінювати інформаційне поле для того, щоб тиснути на країни, які допомагають українцям, і витиснути новини про Україну.

Читайте також: Зеленська – в інтерв'ю BBC: З 24 лютого ми перебуваємо у постійному стресі

Як повідомлялося, 24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють та бомбардують міста й села України, катують і вбивають мирне населення. Сили оборони України чинять запеклий опір російським військам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-