Зеленська - про ситуацію на ЗАЕС: Дивує дуже слабка реакція світу на ядерну загрозу

Зеленська - про ситуацію на ЗАЕС: Дивує дуже слабка реакція світу на ядерну загрозу

Відео
Укрінформ
Олена Зеленська заявила, що її дивує слабка реакція світу на загрозу ядерній і радіаційній безпеці через загострення ситуації на Запорізькій АЕС, захопленій російськими військовими.

Про це перша леді сказала в інтерв’ю французькому каналу LCI, передає Укрінформ.

“Ми в шоці, і ми дуже здивовані тим, що решта світу не реагує, що реакція дуже слабка. Ми розуміємо, що зараз рука терориста на атомній кнопці. І вони можуть зробити на атомній станції все, що їм заманеться”, - так Зеленська відповіла на запитання, чи боїться вона як жінка, мати і громадянка світу ядерної загрози у зв’язку із ситуацією на ЗАЕС.

За її словами, якщо станеться найгірше, залежно від напрямку вітру радіоактивний дощ може випасти на Париж. "Це небезпека для усіх. І тому мене дивує відсутність реакції”, - наголосила Зеленська.

Як повідомлялося, Запорізька АЕС була захоплена військовими рф у ніч проти 4 березня.На майданчику станції загарбники розмістили військову техніку та боєприпаси.

Читайте також: Наслідки аварії на Запорізькій АЕС можуть бути вдесятеро потужніші, ніж на ЧАЕС – Міндовкілля

5-6 серпня росіяни обстріляли інфраструктуру ЗАЕС. Зокрема, завдали ракетного удару  поблизу сухого сховища, де зберігаються 174 контейнери з відпрацьованим ядерним паливом. Унаслідок ворожих обстрілів було пошкоджено три датчики радіаційного моніторингу. Відтак вчасне виявлення та реагування у разі погіршення радіаційної обстановки або витоку радіації з контейнерів наразі неможливе.

Україна закликає ООН та МАГАТЕ якомога скоріше відправити спільну експертну місію на захоплену росією Запорізьку АЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-