Посол у Чехії подякував діаспорі за плідну співпрацю

Посол у Чехії подякував діаспорі за плідну співпрацю

Фото
Укрінформ
Посол Євген Перебийніс наприкінці своєї місії в Чехії зустрівся з представниками української діаспори, членами Координаційної Ради керівників українських організацій при Посольстві, та подякував їм за плідну співпрацю у відстоюванні прав та інтересів українців.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Чеській Республіці.

«Зокрема, Є.Перебийніс відзначив важливість реалізації за ініціативи Посольства та сприяння українських організацій низки проєктів, спрямованих на презентацію української культури, а також впорядкування українських місць пам’яті в Чехії. За його словами, відновлення та захист від знищення кількох десятків могил відомих українців, які поховані на території країни, а також усіх пам’ятників воякам УНР, є тим результатом, яким він особисто пишається за час своєї каденції в Чехії», – йдеться в дописі.

Також пан посол закликав українців Чехії і надалі згуртовано підтримувати Україну у її боротьбі проти російської агресії, а також надавати всю необхідну допомогу і захист тим громадянами України, які тимчасово перебувають у Чехії, рятуючись від російських ракет.

Зі свого боку, керівники українських організацій подякували послу за підтримку та гідне представлення України в Чехії протягом п’яти з половиною років, а також вручили йому від імені усіх організацій лист подяки.

Нагадаємо, посол у Чехії Євген Перебийніс разом з дружиною Ольгою перед поверненням до України передали Міській бібліотеці у Празі українські книжки з приватної бібліотеки, яку вони зібрали за п’ять років своєї дипмісії.

Фото: Embassy of Ukraine in Prague / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-