Міська бібліотека Праги отримала книжки з колекції посла України у Чехії та його дружини

Міська бібліотека Праги отримала книжки з колекції посла України у Чехії та його дружини

Фото
Укрінформ
Посол у Чехії Євген Перебийніс разом з дружиною Ольгою перед поверненням до України передали Міській бібліотеці у Празі українські книжки з приватної бібліотеки, яку вони зібрали за п’ять років своєї дипмісії.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства України в Чехії.

За повідомленням, книги з вересня поповнять Українську книжкову полицю в бібліотеці, яку подружжя Перебийніс активно підтримує починаючи з 2018 року. Наразі користувачам бібліотеки вже доступно 500 книг українською мовою. Ще приблизно стільки ж має додатися з вересня цього року.

«Це не просто книги, це мої найкращі друзі упродовж 5 років життя у Чехії. Саме тому мені було важливо передати їх у бібліотеку – щоб книги жили, їх мають читати», – пояснила своє рішення передати книги з родинної бібліотеки Ольга Перебийніс.

Своєю чергою заступниця директора бібліотеки Зузана Копенцова подякувала за подаровану літературу та висловила сподівання, що саме мережа бібліотек стане місцем регулярних зустрічей для українських дітей та їх батьків. Адже в приміщеннях празьких книгозбірень можна не лише позичати книги чи працювати в читальних залах, але також користуватися безплатним інтернетом, дитячими ігровими кімнатами чи просто спілкуватися в залах для відвідувачів.

У Посольстві розповіли, що крім художньої літератури, серед подарованих книг багато альбомів з роботами українських художниць і фотографинь, а також видання з історії України, культурології, мистецтвознавства чи, наприклад, підручники з української мови як іноземної. За словами Зузани Копенцової, бібліотека дуже цінує рішення родини Перебийніс й організує в холі бібліотеки виставку подарованих видань, перш ніж вони стануть доступними всім зареєстрованим читачам.

Ознайомитися з правилами користування Міською бібліотекою у Празі ви можна за посиланням.

Нагадаємо, Слов‘янська бібліотека у Празі виклала у вільний доступ Колекцію художніх творів української еміграції, яка нараховує 484 роботи 53-х митців.

Фото: Embassy of Ukraine in Prague / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-