У Празі у вільний доступ виклали сотні художніх творів української еміграції

У Празі у вільний доступ виклали сотні художніх творів української еміграції

Фото
Укрінформ
Слов‘янська бібліотека у Празі виклала у вільний доступ Колекцію художніх творів української еміграції, яка нараховує 484 роботи 53-х митців.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України у Чехії. 

Колекція містить роботи художників, які в міжвоєнний період жили й творили в еміграції на території Чехословаччини. Це, зокрема, викладачі й студенти Української студії пластичних мистецтв (Василь Касіян, Володимир Січинський, Юрій Вовк, Галина Мазепа, Катерина Антонович та інші).

Переглянути роботи можна на чеському інтернет-порталі eSbírky, призначеному для онлайн-перегляду оцифрованих музейних колекцій. 

На eSbírky повідомляється, що празька колекція характеризується частими військовими та патріотичними мотивами. Багато робіт відображають особистий військовий досвід їхніх творців (Українська Галицька армія, Армія Української Народної Республіки) та досвід життя у таборах для інтернованих. Також є багато портретів і невеликих замальовок.

Крім того, є ескізи театральних декорацій, запрошення на виставки та інші культурні заходи української еміграції.

Нагадаємо, у Празі працює онлайн-трансляцію «Радіо Україна», що розраховане на українців, які змушені були переїхати до Чехії, рятуючись від російської війни проти України.

Фото: esbirky.cz

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-